Over ons

Over ons

Molinologie


Twee keer per jaar verschijnt het blad Molinologie.

Diepgravende bijdragen leggen telkens opnieuw nieuwe facetten van onze bijzondere molenwereld bloot.


In de losse verkoop kost het blad 9 euro (porto inbegreoen), maar eenmaal u de smaak te pakken hebt, lijkt het ons een stuk handiger dat u zich abonneert.  


Of beter nog dat u lid wordt van Tims Nederland-Vlaanderen.  in het lidmaatschap is een abonnement op Molinologie inbegrepen.


Download: Richtlijnen voor auteurs.

Vereniging
Als onderdeel van TIMS functioneert sinds 1987 “T.I.M.S. -Nederland, vereniging voor molinologie in Nederland en Vlaanderen.” Zij is ontstaan uit en staat open voor alle TIMS-leden die geïnteresseerd zijn in de molinologie binnen het Nederlandse taalgebied.


Activiteiten
TIMS Nederland en Vlaanderen organiseert twee activiteiten per jaar:


  • In het voorjaar wordt steeds een thematische excursie georganiseerd waarbij enkele molens bezocht worden die representatief zijn voor een historische, technische of regionale ontwikkeling. Thema’s waarin we ons in het verleden verdiept hebben zijn onder andere: standerdmolens in Zeeland, torenkotmolens in Vlaanderen,  wateroliemolens in Twente en de geschiedenis en techniek van het houtzagen met de wind.
  • In het najaar vindt de ledenvergadering plaats, in combinatie met diverse presentaties door onze leden en/of gastsprekers.